Történet

A megkeresések magánszemélyek és más alapítványok részéről egyre nagyobb számban érkeztek a Fornetti Kft-hez. A kérelmezőkről kevés információ állt rendelkezésre, így a vállalat nem volt biztos abban, hogy az adományt az előzetesen jelzett célra fordítják. Ezért rendszerbe foglalta a szponzorációt és saját alapítványt hozott létre, amelyben nyomon követhető, ellenőrzött módon nyújtanak támogatást a rászorulóknak. A Fornetti Kft. 2004-ben jegyeztette be a FORNETTI A SZÍVBETEG GYERMEKEKÉRT nyitott közhasznú alapítványt.

FORNETTI A SZÍVBETEG GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY
Bejegyzése a Kecskeméti Törvényszéken a PK60042/2004 számon történt.
Adószám: 18365517-1-03
Bankszámlaszám: 10402506-25026805-00000000

A Fornetti Kft. a vállalkozás nagysága szerint a tőle elvárható mértékben, a társadalom iránti felelősségérzetéből adódóan, évek óta jelen van több olyan program megvalósulásánál, amely csak szponzori támogatással történhet meg. Az általa nyújtott támogatások a cég megalakulása óta elsősorban a gyermek és ifjúsági korosztály egészségmegőrzését szolgálták. 

Az alapítvány egészségmegőrzési, betegségmegelőzési és egészségügyi rehabilitációs tevékenységének céljai között szerepel: a szívbeteg gyermekek ellátásának javítása, a szűrésen és az egészséges életmódra nevelésen alapuló megelőzés, a terápiás beavatkozásokhoz nyújtott támogatás, valamint a gyermekegészségügy eszközökkel történő támogatása.

Alapítványunk több esetben nyújtott anyagi támogatást a nehéz helyzetben lévő egészségügynek is.
Több millió forinttal támogatjuk azon egészségügyi intézményeket, amelyek műszer vagy egyéb orvosi diagnosztikai eszköz megvásárlását kérik tőlünk.
Több tízmillió forint anyagi támogatást nyújtottunk a segítséget kérőknek.

Alapítvány tevékenysége évről évre: